Шест мјесеци затвора за бившег помоћника директора КПЗ

Срна
Шест мјесеци затвора за бившег помоћника директора КПЗ

Тузла - Бивши помоћник директора Казнено-поправног завода /КПЗ/ Тузла за привредну јединицу „Козловац“ Робин Мујачић /55/ из Тузле осуђен је на казну затвора у трајању од шест мјесеци због злоупотребе положаја и овлашћења.

Првостепеном и неправоснажном пресудом коју је изрекао Општински суд Тузла Мујачићу се одузима имовинска корист прибављена кривичним дјелом у износу од 11.300 КМ, саопштено је данас из Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона.

Оптужницом Кантоналног тужилаштва Мујачићу се на терет ставља да је од октобра 2010. до новембра 2011. године искориштавао службени положај, поступао супротно одредбама закона, те затворенику који је имао радну обавезу у овој јединици КПЗ Тузла омогућавао погодности које му према закону не припадају.

Од затвореника је, да не би изгубио ове погодности, захтијевао да ресторан у власништву његове породице купује пилеће и ћуреће месо произведено у Привредној јединици „Козловац“, при чему те испоруке нису евидентиране у пословним књигама КПЗ-а.

На тај начин је затворенику прибавио корист у виду омогућавања погодности на које није имао право, док је новац од продатог меса узимао и задржавао за себе, прибављајући себи имовинску корист.

Након пријема и анализе пресуде, Кантонално тужилаштво Тузланског кантона ће размотрити да ли ће се жалити на ову одлуку надлежног суда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана