Шест и по година робије због 1.758 КМ

nezavisne.com
Шест и по година робије због 1.758 КМ

Зеница - Кантонални суд у Зеници осудио је на укупно шест и по година затвора Емира Пашанбеговића и Миралема Карахоџића за двије одвојене пљачке, током којих су, по пресудама, украли 1.758 КМ.

У првостепеној пресуди против Пашанбеговића, званог Пашан, којом је он осуђен на пет година, наводи се да је крив за разбојништво почињено 11. марта 2017. године пет минута након поноћи.

“Наредио је С.И. да му преда новац, замахујући ножем, оштрицом окренутом према С.И. те му опсовао 'крваву мајку' и наредио да вади паре, а затим га више пута дршком ножа ударио по глави”, наводи се у пресуди, а потврђено је “Независним”.

Додаје се да је С.И., да би се одбранио, лијевом руком ухватио оштрицу ножа.

“Тада је оптужени Пашанбеговић нож повукао према себи и порезао лијеву руку С.И. нанијевши му лакшу повреду у виду двије посјекотине длана лијеве шаке и нагњечење главе у предјелу чела”, истиче се у пресуди.

Додаје се да се С.И., како би спријечио крварење, ухватио десном руком за лијеву и нагнуо се напријед.

“У том тренутку му је Пашанбеговић оштрицу ножа ставио под врат, понављајући 'паре, паре', па када је С.И. због страха за живот престао даље пружати отпор, Пашанбеговић му је завукао руку у џеп и узео око 700 КМ”, истиче се у пресуди.

Карахоџић, звани Тале, осуђен је на годину и по затвора, а и у том случају ријеч је о првостепеној пресуди.

“Крив је што је 11. августа 2018. године, између 15.30 и 15.40, ушао у спортску кладионицу, па пријетњом да ће ножем напасти радницу А.О., обратио јој се ријечима: 'Извини, секо, сада ћу ти ући за пулт и узети сав новац'“, наводи се у пресуди.

Како се додаје, на то му је радница одговорила: “Нећеш моћи”.

“Након тога је нож који је имао у лијевој руци уперио у радницу, а она се, бојећи се за живот и безбједност, одмакла од касе, из које је узео 1.058 КМ”, истиче се у пресуди.

Занимљиво је да је он потом с тим новцем, како пише у пресуди, отишао у продавницу спортске опреме, у којој је купио одјећу, у коју се у кабини пресвукао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана