Sejfović tvrdi da su banku opljačkale osobe iz Srbije

Nebojša Tomašević
Sejfović tvrdi da su banku opljačkale osobe iz Srbije

Sarajevo - Amel Sejfović je negirao da je učestvovao u pljački oko 300.000 maraka iz Rajfajzen banke na Ilidži, tokom koje je ubijen biciklista Kemo Bašić i istakao da je nabavio pancire i vozilo za osobe iz Srbije koje su mu rekle da imaju namjeru da opljačkaju banku.

- Osuđen sam u Crnoj Gori za pljačku banke i ležao umjesto pravog počinioca. Po izlasku iz zatvora amidža Nezir mi je dao 10.000 evra, kupio sam „audi A8“ i počeo trošiti novac. Ubrzo me zvao poznanik i zamolio za uslugu da nabavim pancire i vozilo za neke osobe iz Srbije koje žive u Republici Srpskoj - rekao je Sejfović u sarajevskom Kantonalnom sudu.

Dodao je da se dva puta vidio sa tim osobama koji su mu rekle da imaju „tipu“ i da će dobiti nagradu za uslugu.

- Sestra Alma me na dan pljačke odvezla do naselja Nedžarići, gdje sam uzeo vozilo s pancirima. Tad sam se sa Arifom Hajrudinovićem odvezao u Blažuj i nepoznatim mladićima dao robu i dobio manju torbu - rekao je Sejfović.

Istakao je da mu je ubrzo poslije toga sestra Alma rekla da je čula da je opljačkana banka i ubijen slučajni prolaznik.

Prema njegovim riječima, nakon što je uhapšen tukla ga je policija, ali ga, kako kaže, nije mogla slomiti. Istakao je da je hapšenje sestre Alme za njega bio vid ucjene, pa je pobjegao iz zatvora.

Osim brata i sestre Sejfović, na optuženičkoj klupi zbog pljačke su Arif Hajradinović, Nizama Beširević, Haris Hajrović, Goran Šakota, Samir Baltić. Za pljačku je osumnjičen i Anel Hajrović, koji je uhapšen u Hrvatskoj zbog drugih krivičnih djela. Prema optužnici, Rajfajzen banku su opljačkali Amel Sejfović, Hajradinović i Hajrović 5. novembra 2015. godine. Alma je optužena za pomaganje i učešće u planiranju pljačke, a Nizama za pomaganje u nabavci vozila. Ostali optuženi su pomogli u skrivanju nakon krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana