Saši Čudiću ukrali nakit vrijedan 70.000 KM

Nebojša Tomašević
Saši Čudiću ukrali nakit vrijedan 70.000 KM

Banjaluka - Mirhad Mahmutagić (33) iz Banjaluke negirao je u banjalučkom Okružnom sudu da je počinio više krađa vrijednih oko 177.570 maraka, dok je drugi optuženi Anđelko Čavlović zatražio odgađanje izjašnjenja o ovim optužbama za krađe.

Mahmutagića i Čavlovića banjalučko Okružno tužilaštvo tereti da su od jula do decembra 2009. godine provalili u 17 stanova i ukrali veće količine nakita, raznu vrijednu robu i novac.

Čavlović i Mahmutagić su na sud dovedeni iz zatvora gdje izdržavaju kazne za ranije počinjena krivična djela.

Čavlović je tražio odgađanje izjašnjenja jer želi da mu se za  branioca po službenoj dužnosti postavi advokat Marica Ćulum.

Prema optužnici Mahmutagić i Čavlović su uglavnom provaljivali u stanove koristeći odsustvo vlasnika, a u glavnom su krali zlatni i srebreni nakit, tehničku robu, parfeme, alkoholna pića i novac. U kuće i stanove su ulazili tako što bi razvaljivali brave na ulaznim ili balkonskim vratima. Za to su koristili specijalne alate i pajesre. 

Najdeblji plijen imali su tokom provale u stan Saše Čudića, bivšeg narodnog poslanika i direktora "Dunav osiguranja", koga su opelješili za 70.000 maraka. Ukrali su mu veliku količinu zlatnog i srebrenog nakita sa biserima.

Na drugom mjestu po visini ukradenih vrijednosti je  Vladimira P. Ovog Banjalučanina su olakšali za oko 40.000 maraka. Iz njegovog stana u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića ukrali su 1.000 američkih dolara, 4.000 maraka i 12.000 evra.

Bogat plijen imali su i kod Dragana T. kome su iz stana u ulici Kralja Alfonsa ukrali stvari i novac u vrijednosti 27.000 KM. Ukrali su mu sat "roleks", petnaest zlatnih prstena, zlatnu ogrlicu i narukvicu i drugi nakit. To im je bila prva pljačka u njihovom razbojničkom pohodu.

Čavlović i Mahmutagić poznati su od ranije po činjenju krivičnih djela i osuđivani su. Čavlović je više puta osuđivan zbog krađa od po pet mjeseci do dvije i po godine zatvora. Mahmutagić je zbog šverca droge ležao dvije godine u zatvoru, a na ovu kaznu je osuđen 18. jula 2007. godine u banjalučkom Okružnom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana