Саши Чудићу украли накит вриједан 70.000 КМ

Небојша Томашевић
Саши Чудићу украли накит вриједан 70.000 КМ

Бањалука - Мирхад Махмутагић (33) из Бањалуке негирао је у бањалучком Окружном суду да је починио више крађа вриједних око 177.570 марака, док је други оптужени Анђелко Чавловић затражио одгађање изјашњења о овим оптужбама за крађе.

Махмутагића и Чавловића бањалучко Окружно тужилаштво терети да су од јула до децембра 2009. године провалили у 17 станова и украли веће количине накита, разну вриједну робу и новац.

Чавловић и Махмутагић су на суд доведени из затвора гдје издржавају казне за раније почињена кривична дјела.

Чавловић је тражио одгађање изјашњења јер жели да му се за  браниоца по службеној дужности постави адвокат Марица Ћулум.

Према оптужници Махмутагић и Чавловић су углавном проваљивали у станове користећи одсуство власника, а у главном су крали златни и сребрени накит, техничку робу, парфеме, алкохолна пића и новац. У куће и станове су улазили тако што би разваљивали браве на улазним или балконским вратима. За то су користили специјалне алате и пајесре. 

Најдебљи плијен имали су током провале у стан Саше Чудића, бившег народног посланика и директора "Дунав осигурања", кога су опељешили за 70.000 марака. Украли су му велику количину златног и сребреног накита са бисерима.

На другом мјесту по висини украдених вриједности је  Владимира П. Овог Бањалучанина су олакшали за око 40.000 марака. Из његовог стана у улици Краља Петра Првог Карађорђевића украли су 1.000 америчких долара, 4.000 марака и 12.000 евра.

Богат плијен имали су и код Драгана Т. коме су из стана у улици Краља Алфонса украли ствари и новац у вриједности 27.000 КМ. Украли су му сат "ролекс", петнаест златних прстена, златну огрлицу и наруквицу и други накит. То им је била прва пљачка у њиховом разбојничком походу.

Чавловић и Махмутагић познати су од раније по чињењу кривичних дјела и осуђивани су. Чавловић је више пута осуђиван због крађа од по пет мјесеци до двије и по године затвора. Махмутагић је због шверца дроге лежао двије године у затвору, а на ову казну је осуђен 18. јула 2007. године у бањалучком Окружном суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана