Robija i 20.000 KM kazne krijumčaru stoke

Nebojša Tomašević
Robija i 20.000 KM kazne krijumčaru stoke

Sarajevo - Ljubomir Stevanović osuđen je u Sudu BiH na godinu zatvora i novčanu kaznu od 20.000 maraka zbog organizovanja krijumčarenja stoke, dok je 19 njegovih saradnika dobilo uslovne kazne.

Stevanoviću je rješenjem suda oduzeto 65.800 maraka koje su stečene krivičnim djelom.

Istom presudom Jelenko Kukolj osuđen je uslovno na 12 mjeseci zatvora s rokom uslova od četiri godine, što znači da neće ići u zatvor ako u tom roku ne počini novo krivično djelo. Izrečena mu je i novčana kazna od 3.000 maraka. Pero Mičić, Milenko Janković i Blagoja Mihajlović su osuđeni uslovno na 12 mjeseci zatvora s rokom uslova od tri godine. Đorđu Jevtiću, Miodragu Jevremoviću, Marinku Srdiću, Draganu Milivojeviću, Živku Aniću, Žiki Škoriću i Joci Jevtiću izrečeno je takođe po godinu zatvora, ali s rokom uslova od dvije godine. Na po šest mjeseci uslovnog zatvora osuđeni su: Jovan Jović, Tomislav Stevanović i Ilija Dragojlović, dok je Stanko Nikolić osuđen na sedam mjeseci, a Milan Nikolić na osam mjeseci s rokom uslova od godinu. Borko i Željko Dragojlović, te Slaviša Mihajlović osuđeni su na po tri mjeseca zatvora, s rokom uslova od godinu.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice, koji su optuženi zaključili s tužilaštvom. Prema navodima u presudi svi oni su od aprila do septembra 2013. godine u više navrata bez potrebnih carinskih, veterinarskih i drugih odobrenja potrebnih za uvoz, prokrijumčarili oko 1.120 grla uglavnom krupne stoke sa područja Srbije u BiH, čija se vrijednost procjenjuje na najmanje milion maraka. Stoku su krijumčarili čamcima na ilegalnim prelazima preko Drine i Save u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana