Razgovori optuženih nezakonito snimljeni

Nebojša Tomašević
Razgovori optuženih nezakonito snimljeni

Banjaluka - Snimljeni telefonski razgovori, kao i listinzi poziva između Radenka Zeljkovića (41) i ostalih optuženih za trgovinu drogom, te njihovi kontakti sa uživaocima droge pribavljeni su nezakonito i ne mogu da služe kao dokaz.

Ovo su u petak u banjalučkom Okružnom sudu na nastavku suđenja Zeljkoviću i drugim optuženim istakli advokati odbrane. Osim Zeljkovića, zbog trgovine drogom sudi se njegovom sinu Sandru Zeljkoviću, Blagoji Riđešiću i Dijani Babić.

Advokat Sandra Zeljkovića, Jasminka Jovišević, kazala je da naredbe za posebne istražne radnje, odnosno snimanje razgovora optuženih nisu pribavljene u skladu sa zakonom. Prigovorila je i analizi listinga telefonskih poziva između optuženih i uživalaca droge koje je tužilac Saša Labotić predstavio u sudu i zatražila da se to ne uvaži kao dokaz. Tužilac je istakao da se iz listinga vidi da je u periodu od 15. februara do 1. decembra 2014. godine optuženi Radenko Zeljković 26 puta kontaktirao sa Adnanom Gunjara, koja je ranije rekla da je bila uživalac droge i koja je bila svjedok tužilaštva. Ovaj dokaz nije prihvatilo vijeće kojem je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović. Sudija je istakla da će sud kao dokaz prihvatiti naredbe o posebnim istražnim radnjama, snimanju telefonskih razgovora optuženih, ali će ih cijeniti u skladu s prigovorima.

Otac i sin Radenko i Sandro Zeljković, Blagoja Riđešić i Dijana Babić terete se da su organizovano preprodavali marihuanu i heroin na području Banjaluke od januara do decembra prošle godine.

S njima su bili optuženi Aleksandar Bubnjević i Dražen Malešević, koji su priznali krivicu i osuđeni su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana