Разбојнику двије године робије због пљачке продавнице

Небојша Томашевић
Разбојнику двије године робије због пљачке продавнице

Бањалука - Драган Копања (44) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на двије године затвора због пљачке продавнице "Мир" из које је украо 1.230 КМ.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је оптужени закључио са бањалучким Окружним тужилаштвом.

Образлажући казну у споразуму, тужилац Миодраг Букарица је казао да је оптужени од почетка признао дјело и сарађивао.

- Није осуђиван, а признањем је омогућио да се поступак заврши ефикасно и све је то узето као олакшавајуће. Зато му је и предвиђена блажа казна - рекао је Букарица.

Копањин адвокат Марица Ћулум истакла је да сматра да је казна адекватна и да ће утицати на оптуженог да више не чини кривична дјела. Копања је у суду изјавио да се каје.

Судско вијеће којем је предсједавао судија Пане Гаврић прихватило је образложења оптужбе и одбране и изрекло пресуду и казну оптуженом која је предвиђена у споразуму.

Према пресуди, Копања је продавницу "Мир" у Великом Блашку код Лакташа опљачкао 14. децембра прошле године. У близину продавнице се довезао својим "ситроеном" те је по изласку из возила навукао шал на уста, а у рукав сакрио нож. У пресуди се наводи да је тако маскиран ушао у продавницу и одмах по уласку из пластичне касе која је била на пулту покупио новац. Радници Мирјани В. запријетио је ножем и побјегао. Пљачкаша је истог дана спазио полицајац који је био у близини и ухапсио га. Код њега је тада пронађен и одузет украдени новац и затим су му стављене лисице на руке.

Овај новац након изрицања пресуде посебним рјешењем суда биће враћен власницима продавнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана