Пуцао међу 100 гостију и ранио двије особе

Небојша Томашевић
Пуцао међу 100 гостију и ранио двије особе

Бањалука - Немања Михајловић (24) из Бањалуке пуцао је из пиштоља међу више од 100 гостију и тешко ранио Огњена Вуковића и Стефана Павловића, наведено је у оптужници против њега која је јуче прочитана на почетку суђења у бањалучком Окружном суду.

Према оптужници, све се десило у децембру 2015. године у некадашњем кафићу “Задатак-Рјешње” гдје је Михајловић радио као радник обезбјеђења. Међутим, већина свједока који су јуче свједочили у овом случају  истакли су да нису видјели спорни догађај.

Бивши конобар у поменутом кафићу Никола Чолић казао је да је био у магацину када је чуо пуцањ.

- Када сам изашао, видио сам да је нека гужва и хаос. Нисам видио шта се десило. Знам да је конобар повријеђен - рекао је Чолић који је на подсјећање тужиоца потврдио да је прије пуцњаве ипак био у шанку и видио веселије друштво од  десетак момака који су се пењали на столове и лупали чаше.

Ивана Коџо присјетила се да је то вече упознала оптуженог Михајловића који је радио као обезбјеђење у кафићу.

- На почетку вечери није било проблема. Касније сам чула нешто као пуцањ, али нисам одмах знала шта је то. Тек када  су људи почели да истрчавају схватила сам да је неки проблем - казала је Коџо.

Потврдила је да је те вечери око 23.30 власник кафића дошао до Михајловића и његовог колеге у обезбјеђењу шаљиво рекао “вас двојица бисте могли имати посла”.

Према оптужници, Михајловић се 27. децембра 2015. године пола часа иза поноћи сукобио с Огњеном Вуковићем који је био у друштву које је правило проблеме. Михајловић је, како се наводи, пришао том друштву и опоменуо их да не праве проблеме, а затим је напао Вуковића. Ударио га је дршком пиштоља по глави и убрзо према њему испалио два хица. Погодио га је у наткољеницу, а метак је прошао кроз ногу и ранио конобара Стефана Павловића.

Оптужница против Михајловића подигнута је у јулу, а терети га за изазивање опште опасности, наношење тешких повреда и недозвољено држање оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана