Prredložen pritvor Banjalučaninu osumnjičenom za krađe

Srna
Prredložen pritvor Banjalučaninu osumnjičenom za krađe

Banjaluka - Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je Osnovnom sudu u Gradišci određivanje pritvora četrdesetsedmogodišnjem Banjalučaninu Goranu Babić zbog sumnje da je počinio tešku krađu.

Osumnjičeni je 4. juna 2014. godine zajedno sa osuđenim licima čiji su inicijali N.N, S.B. i B.S. počinio teške krađe u samostalnim trgovinskim radnjama i kiosku na području Gradiške, kada su ukrali veću količinu cigareta, saopšteno je iz Tužilaštva.


Tužilac je predložio određivanje pritvora zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Gradišci.

Nakon što je juče policija dostavila Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv Babića i pedesetdvogodišnjeg Mirka Kukića iz Laktaša zbog sumnje da su počinili teške krađe, nakon ispitivanja Kukić je pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

Kukić se sumnjiči da je 16. septembra prošle godine počinio tešku krađu u privatnoj kući u Laktašima, iz koje je ukrao novac i zlatni nakit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana