Прrедложен притвор Бањалучанину осумњиченом за крађе

Срна
Прrедложен притвор Бањалучанину осумњиченом за крађе

Бањалука - Тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је Основном суду у Градишци одређивање притвора четрдесетседмогодишњем Бањалучанину Горану Бабић због сумње да је починио тешку крађу.

Осумњичени је 4. јуна 2014. године заједно са осуђеним лицима чији су иницијали Н.Н, С.Б. и Б.С. починио тешке крађе у самосталним трговинским радњама и киоску на подручју Градишке, када су украли већу количину цигарета, саопштено је из Тужилаштва.


Тужилац је предложио одређивање притвора због бојазни да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке и због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело.

О приједлогу за одређивање притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у Градишци.

Након што је јуче полиција доставила Окружном јавном тужилаштву извјештај против Бабића и педесетдвогодишњег Мирка Кукића из Лакташа због сумње да су починили тешке крађе, након испитивања Кукић је пуштен и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе.

Кукић се сумњичи да је 16. септембра прошле године починио тешку крађу у приватној кући у Лакташима, из које је украо новац и златни накит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана