Provalnici ušli u stan hirurga Papića uz pomoć konopca

Nebojša Tomašević
Provalnici ušli u stan hirurga Papića uz pomoć konopca

Banjaluka - Poznati banjalučki hirurg Vladimir Papić, od koga su prema optužnici Mirhad Mahmutagić (33) i Anđelko Čavlović (32) ukrali 40.000 maraka, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da su se lopovi u njegov stan popeli uz pomoć konopca koju su vezali za ogradu balkona.

On je potvrdio da mu je iz stana u novembru 2009. godine nestalo 40.000 maraka koje su bile u različitim valutama i apoenima. Iskaz je dao kao svjedok Tužilaštva.

- U vrijeme krađe supruga i ja bili smo na odmoru. Starija kćerka, koja je ostala u Banjaluci, obavijestila nas je o provali. Lopovi su u stan ušli kroz balkonska vrata koja su razvalili. Na balkon su se vjerovatno popeli uz pomoć konopca jer je on nađen da visi na terasi zavezan za ogradu - ispričao je Papić i dodao da nije vidio ko ga je opljačkao, te da odluku o kažnjavanju optuženih prepušta sudu.

Mahmutagića i Čavlovića banjalučko Okružno tužilaštvo tereti da su od jula do decembra 2009. godine provalili u 17 stanova i ukrali veće količine nakita, raznu robu i novac u ukupnoj vrijednosti od 177.570 maraka. Najveći plijen imali su tokom provale u stan bivšeg narodnog poslanika i direktora "Dunav osiguranja" Saše Čudića, iz čijeg stana su odnijeli nakit, novac i druge stvari vrijedne oko 70.000 maraka.

Optuženi su uglavnom provaljivali u stanove koristeći odsustvo vlasnika, a u glavnom su krali zlatni i srebreni nakit, tehničku robu, parfeme, alkoholna pića i novac.

Čavlović i Mahmutagić su poznati odranije po činjenju krivičnih djela i osuđivani su. Čavlović je više puta osuđivan zbog krađa od po pet mjeseci do dvije i po godine zatvora. Mahmutagić je zbog šverca droge ležao dvije godine u zatvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana