Produžen pritvor za dva mjeseca Goranu Bošnjaku

Srna
Produžen pritvor za dva mjeseca Goranu Bošnjaku

Banjaluka - Posebno odjeljenje za organizovani i najteže oblike privrednog kriminala Okružnog suda u Banjaluci produžilo je pritvor Goranu Bošnjaku, koji je osumnjičen za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Pritvor Bošnjaku određen je do 20. februara sljedeće godine, nakon jučerašnjeg ročišta na kome se osumnjičeni izjasnio o razlozima za produženje pritvora, u prisustvu branioca i specijalnog tužioca", rekla je Srni portparol ovog suda Jelena Marković-Popović.

Popovićeva je istakla da je pritvor produžen zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

"Pritvor je produžen i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna", rekla je Popovićeva.

Optužnica tereti Bošnjaka, zajedno sa suspendovanim inspektorima Centra javne bezbjednosti Banjaluka Srđanom Radulovićem, Ognjenom Stijakom i Markom Kovačevićem, za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Tužilaštvo inspektore, zajedno sa Bošnjakom, tereti da su činili organizovano udruženje koje je prodavalo heroin i marihuanu od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. Drogu su, između ostalog, prodavali i u dvorištu banjalučke Osnovne škole "Branko Ćopić" u banjalučkom naselju Borik.

Osim njih, optuženo je još pet inspektora kojima se stavlja na teret iznuda iskaza, falsifikovanje i zloupotreba položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana