Продавци гума и бјелана чекају пресуду

Небојша Томашевић
Продавци гума и бјелана чекају пресуду

Бањалука - Републички тужилац Драгица Глушац затражила је осуђујућу пресуду за Огњена Бранковића и још пет лица оптужених за шверц наркотика, док одбрана сматра да их треба ослободити јер дјело за које су оптужени не постоји у новом закону, а и против њих нема доказа.

У овом случају осим Бранковића оптужени су суспендовани радник бањалучког предузећа "Аквана" и боксерски судија Јеленко Тамбурић (53), његова супруга Весна (60), њен син Ведран Бодирожа (32), Небојша Микић (39) из Бањалуке и Неџад Омеровић (45) из Брода.

Тужилац Драгица Глушац је на суђењу овој групи у бањалучком Окружном суду казала да постоји довољно доказа да су они организовано шверцовали наркотике. Осим осуђујуће пресуде затражила је да се свима продужи притвор након што им буду изречене казне.

Бранилац Бранковића, Гордан Јовишевић истакао је да су оптужени за кривично дјело које закон не познаје, а осим тога нема доказа ни за оно што им се ставља на терет.

- Терете их за злочиначко удружење, а то не постоји у Кривичном законику РС. Осим тога овај законик је блажи од старог по којем су оптужени па се он морао примијенити. Тужилац је морао прилагодити оптужницу - казао је Бранковић.

Његовом ставу придружили су се и браниоци осталих оптужених. Судија Пане Гаврић након изношења завршних ријечи изрицање пресуде заказао је за данас.

Поменуту шесторку терете да је дјеловала као злочиначко удружење које је од јуна 2015. до марта 2017. године континуирано продавало кокаин на подручју Бањалуке. Дрогу је набављао Бранковић, а продају су договарали путем телефона. У тим договорима за кокаин су употребљавали шифре као што су "гуме", "бјелан", "гудро", "бомбонице". Тамбурића оптужница терети и за недозвољену трговину, јер је нелегално набавио и на радном мјесту у Градском олимпијском базену Бањалука држао медицинске таблете "ксалол" због илегалне продаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана