Продају дроге договарао путем Месинџера

Небојша Томашевић
Продају дроге договарао путем Месинџера

Бањалука - Свједок тужилаштва Александар Зеленика (19) из Лакташа у бањалучком Окружном суду је казао да је од оптуженог Срђана Велимировића (22) из Бањалуке куповао дрогу, а све је с њим договарао путем "Месинџера".

- Од познаника сам сазнао да код њега могу да набавим дрогу. Контактирао сам с њим путем друштвене мреже путем "Месинџер" и питао да ли можемо да се видимо - казао је Зеленика и додао да су се нашли у Клашницама на паркингу једног ресторана.

Према његовим ријечима, од Велимировића је више пута купио марихуану по цијенама од 20, 30 и 50 КМ.

На ову његову изјаву оптужени је добацио: "Свједок све лаже".

Велимировића оптужница терети да је од почетка прошле до 15. априла ове године продавао марихуану на подручју Бањалуке и Лакташа. У оптужници се наводи да је, осим тога, ангажовао Николу Гајића (22), који је раније признао кривицу и осуђен на три и по године робије, да за њега продаје марихуану по цијенама од пет, десет и 20 КМ. О продаји дроге, мјесту примопредаје, цијени и количини оптужени су се договарали у телефонским разговорима с купцима.

У овом случају, осим Велимировића и Гајића, био је оптужен и Мирче Керкез (33) из Лакташа који је на основу споразумног признања кривице осуђен на четири године робије. Према тој пресуди Керкез је, између осталог, у једном наврату прикривеном истражиоцу продао 52 грама кокаина за 2.500 евра, а том приликом је рекао да ће набавити још килограм те дроге. То је и учинио па је 15. априла продао 1.164 грама кокаина прикривеном истражиоцу у Језеру код Трна за око 75.000 КМ. Тада је и ухапшен.

Поменути тројац ухапшен је у априлу у полицијској акцији "Експерт" након продаје дроге прикривеним истражиоцима МУП-а РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана