Преваранту четири и по године робије

Небојша Томашевић
Преваранту четири и по године робије

Тузла - Јасмин Халиловић (50) из Тузле осуђен је јуче у Општинском суду у Тузли на четири године и шест мјесеци затвора због преваре Удружења купаца "ПЗЦ Ступине" из Тузле, са чијег је рачуна незаконито узео око 175.000 марака.

Халиловић је пресудом обавезан да "ПЗЦ Ступине" врати 174.788 марака које је прибавио чинећи кривично дјело. Халиловић је осуђен за превару и фалсификовање исправе. У пресуди се наводи да је од марта 2009. до марта 2012. године, свјестан да израђује лажне исправе, сачинио 39 вирманских налога и овјерио их печатом Удружења купаца "ПЗЦ Ступине" Тузла, чији је у то вријеме био члан.

На исправама је фалсификовао потпис овлашћене особе и неколико чланова удружења, да би потом са намјенског подрачуна и рачуна удружења на свој рачун пребацио око 175.000 КМ.

Према незваничним информацијама, Халиловић је између осталих, фалсификовао потписе тузланског адвоката Фаика Мухића, који је био предсједник удружења.

Осим овога, Халиловић је осуђен јер је у периоду од три године сачинио већи број лажних исправа као члан удружења. У пресуди се наводи да је тако лажним приказивањем података довео друге у заблуду и тиме их навео да чине штету туђој имовини.

Против Халиловића је тузланско Кантонално тужилаштво подигло оптужницу у фебруару 2015. године.

У тузланском Општинском суду су образлажући пресуду Халиловићу кратко рекли да је након судског процеса закључено да има довољно доказа да је оптужени починио дјела за која га тужилаштво терети. Напоменули су да је ово првостепена пресуда на коју странке имају право жалбе.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана