Presuda pastorku i očuhu u ponedjeljak

Nebojša Tomašević
Presuda pastorku i očuhu u ponedjeljak

Banjaluka - Iznošenjem završnih riječi odbrane i optužbe u banjalučkom Okružnom sudu završen je ponovljeni proces Stefanu Stuparu (21) iz Šipova, optuženom za pokušaj ubistva dvojice komšija, i njegovom očuhu Bojanu Malinoviću kojeg terete za učešće u tuči. Izricanje presude predsjednik sudskog vijeća Olga Pantić zakazala je za ponedjeljak, 4. jul.

Okružni tužilac Saša Labotić zatražio je od vijeća da osudi optužene za djela koja im se stavljaju na teret jer smatra da je to dokazano.

Njihov branilac Mirko Dabić kazao je da je optužnica manjkava, te da se prema dokazima Stuparu na teret ne može staviti pokušaj ubistva.

- Eventualno njega mogu teretiti za učestvovanje u tuči u kojoj je više lica teže povrijeđeno ili, u najgorem slučaju, za pokušaj ubistva na mah. Zato ga treba blaže kazniti. S druge strane, za Bojana Malinovića nema dokaza i on treba da bude oslobođen - kazao je advokat Dabić.

Postupak protiv pastorka i očuha je ponovljen jer je Vrhovni sud RS ukinuo prvostepenu presudu kojom je Stupar bio osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva, a Malinović na pola godine zatvora zbog učešća u tuči. Prema optužnici, njih dvojica su 27. avgusta prošle godine oko 20.30 časova napali komšije Miladinka Savičića (42), Mirka Jovića (55) i Zorana Malinovića (53).  Svemu je prethodila svađa optuženih sa Jovićem i Zoranom Malinovićem. Tokom tuče Stupar je uzeo dva noža i izbo Jovića, Savičića i Zorana Malinovića, ispred čije kuće se sve i odigralo u selu Draganić Podovi kod Šipova. Bojan Malinović je u ovoj tuči gurnuo Jovića i lopatom udario Zorana Malinovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana