Pregazio rođaka i dobio 10 mjeseci zatvora

Pregazio rođaka i dobio 10 mjeseci zatvora 13.11.2017 14:49 | N. T.

Banjaluka - Goran Krunić iz Pribinića kod Teslića pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na 10 mjeseci zatvora jer je vozeći "golf" pregazio rođaka Vida Krunića.

Presudom mu je izrečena i mjera zabrane upravljanja vozilom na period od šest mjeseci.

Ovom odlukom Vrhovnog suda RS potvrđena je ranije izrečena presuda u dobojskom Okružnom sudu.

Presudu je Vrhovni sud donio nakon razmatranja žalbi odbrane i optužbe.

Prema presudi, nesreća u kojoj je poginuo Vid Krunić desila se u avgustu 2014. godine u mjestu Pribinić oko pet ujutro. U vrijeme nesreće stradali je ležao na asfaltu i Goran je "golfom" prešao preko njega kad je išao svojoj kući.

Mještani Pribinića nakon ove tragične nesreće pričali su da je Vid nastradao svega 200 metara od kuće.

Prema njihovim riječima, on je te kobne večeri bio kod komšija, gdje su nešto slavili.

- Čuo sam i da je Vid malo više popio. Nakon fešte krenuo je kući, ali kako očevici pričaju, Vid je u jednom momentu iz nekog razloga legao na cestu. U tom trenutku je naišao Goran autom i pregazio ga - ispričao je odmah nakon nesreće jedan mještanin.

On je tada rekao da je stradali Vid i ranije imao običaj da leži na cesti po nekoliko sati, gdje je navodno glumio da je mrtav. Prema pričama mještana Pribinića, Vid je teško ranjen u glavu u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, te je s godinama teško obolio i od tada je počeo čudno da se ponaša i da leži na cesti. Iza Vida su ostale supruga i kćerka jedinica.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica