Прегазио рођака и добио 10 мјесеци затвора

Прегазио рођака и добио 10 мјесеци затвора 13.11.2017 14:49 | Н. Т.

Бањалука - Горан Крунић из Прибинића код Теслића правоснажно је осуђен у Врховном суду Републике Српске на 10 мјесеци затвора јер је возећи "голф" прегазио рођака Вида Крунића.

Пресудом му је изречена и мјера забране управљања возилом на период од шест мјесеци.

Овом одлуком Врховног суда РС потврђена је раније изречена пресуда у добојском Окружном суду.

Пресуду је Врховни суд донио након разматрања жалби одбране и оптужбе.

Према пресуди, несрећа у којој је погинуо Вид Крунић десила се у августу 2014. године у мјесту Прибинић око пет ујутро. У вријеме несреће страдали је лежао на асфалту и Горан је "голфом" прешао преко њега кад је ишао својој кући.

Мјештани Прибинића након ове трагичне несреће причали су да је Вид настрадао свега 200 метара од куће.

Према њиховим ријечима, он је те кобне вечери био код комшија, гдје су нешто славили.

- Чуо сам и да је Вид мало више попио. Након феште кренуо је кући, али како очевици причају, Вид је у једном моменту из неког разлога легао на цесту. У том тренутку је наишао Горан аутом и прегазио га - испричао је одмах након несреће један мјештанин.

Он је тада рекао да је страдали Вид и раније имао обичај да лежи на цести по неколико сати, гдје је наводно глумио да је мртав. Према причама мјештана Прибинића, Вид је тешко рањен у главу у Одбрамбено-отаџбинском рату, те је с годинама тешко оболио и од тада је почео чудно да се понаша и да лежи на цести. Иза Вида су остале супруга и кћерка јединица.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица