Пребили старца у Бањалуци, па ухапшени у Фочи

nezavisne.com
Пребили старца у Бањалуци, па ухапшени у Фочи

Бањалука - Двије особе ухапшене су у Фочи у петак због сумње да су дан раније претукле и опљачкале Остоју Милаковића (80) из Кмећана, код Бањалуке.

Како незванично сазнајемо, они су ухапшени када су хтјели да напусте БиХ и уђу у сусједну Србију, а полиција трага за још једним потенцијалним нападачем. Из полиције нису прецизирали детаље, већ истичу да предузимају све што је у њиховој моћи да открију виновнике напада који је шокирао мјештане Кмећана.

Сумња се да је можда у акцији било и више од три поменута лица, те да је била још нека особа која добро познаје Милаковића, који је важио за добростојећег домаћина у селу, пошто ужива пензију из Аустрије. Његова дјеца, како кажу мјештани, раде у иностранству, а једна кћерка је у Бањалуци, тако да је разбојницима наруку ишло то што је старац живио сам, те су га опљачкали и брутално претукли, и то усред бијела дана. Такође, Милаковићеве комшије причају да су старца разбојници брутално претукли у његовој кући, која је од других удаљена 100-200 метара. О страхотама које је старац претрпио говоре тешке повреде по тијелу, разбијена вилица и трагови крви по кући.

Очевици кажу да је кућа испретурана, али није познато шта су разбојници однијели, док је сироти старац једва дозвао помоћ и питање је да ли би издржао да убрзо нису дошли медицински радници.

"Ко зна шта би се десило и да ли би Остоја подлегао да није на једвите јаде, тешко претучен, позвао комшије у помоћ", прича један од мјештана.

Додаје да је у селу виђен и "фићо" ужичких регистарских ознака.

"Неко каже да су у њему била двојица, а неко да је било више мушкараца. Ми сад не знамо може ли се то довести у везу с тим, то ће утврдити полиција којој је све пријављено", каже за "Независне" Раде Козомара, предсједник Савјета МЗ Кмећани. Наводно су се, како кажу мјештани, путници у "фићи" распитивали за пут према Сарајеву, али тек по њиховом одласку чули су да им је претучен комшија, који је иначе са свима у селу добар.

Према ријечима Весне Иванишевић, начелнице Службе за неурохирургију у Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци, пацијент О.М. је примљен у стању политрауме.

"Пацијент је збринут и обављена је сва неопходна дијагностика. Он је тренутно свјестан, остаје на даљем лијечењу и праћењу, а све прогнозе у вези с његовим здравственим стањем су преурањене", навели су петак из УКЦ РС.

О свим чињеницама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, под чијим надзором полиција предузима даље радње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана