Потврђена оптужница за ухапшене у акцији Росуље

Срна
Потврђена оптужница за ухапшене у акцији Росуље

Бањалука - Бањалучки Окружни суд потврдио је оптужницу Окружног тужилаштва за ухапшене у акцији "Росуље" који су осумњичени да су починили кривично дјело неовлашћена производња и промет дрога, рекла је Срни портпарол суда Јелена Поповић.

Поповићева је истакла да оптужница за кривично дјело недозвољена производња и промет дрога терети Раденка /41/ и Сандра Зељковића /21/, Александра Бубњевића /24/, Благоја Риђешића /23/, Дражена Малешевића /36/, те Дијану Бабић /35/, а за кривично дјело омогућавање уживања дрога Благоја Риђешића и Дражена Малешевића.

Окружни суд је данас након саслушања опружених продужио притвор за Раденка Зељковића и Дражена Малешевића који може трајати до изрицања правоснажне пресуде, а најдуже двије године од потврђивања оптужнице, уз обавезну контролу оправданости притвора од дана доношења посљедњег рјешења о притвору, рекла је Поповићева.

Према њеним ријечима, уколико у остављеном року не буде изречена првостепена пресуда, притвор за ова лица биће укинут и они пуштени на слободу.

За Александра Бубњевића и Благоју Риђешића притвор се укида и њима се изриче мјера забране напуштање мјеста боравишта подручја града Бањалука без одобрења суда, забрана путовања и одузимање личних исправа, уколико их посједују, уз забрану издавања нових путних исправа.

Бубњевић и Риђешић су обавезни да се свако седам дана јављају командиру Полицијске станице Бањалука – Центар, или лицу које командир одреди.

Сандро Зељковић и Дијана Бабић ће се у овом кривичном поступку бранити са слободе, истичу из Суда.

Оптужени су од јануара до децембра прошле године вршили набавку и препродају марихуане и хероина корисницима на подручју Бањалуке.

Осумњичени су ухапшени почетком децембра прошле године у заједничкој акцији "Росуље", коју су провели припадници ЦЈБ Бањалука и Окружног тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана