Потврђена оптужница против два полицајца због примања мита

Срна
Потврђена оптужница против два полицајца због примања мита

Тузла - Општински суд у Тузли потврдио је оптужницу против службеника тузланске Полицијске станице Центар Ениса Тучића /49/ и Слађана Иличића /47/ због сумње да су током саобраћајне контроле примали мито.

У оптужници Кантоналног тужилаштва Тузла образложено је да су ова два полицајца од новембра прошле до почетка јануара ове године злоупотријебили положај и овлашћења у области безбједности саобраћаја тако што су контролисали више возача који су починили прекршаје и нису им издавали прекршајне налоге.

Они су од одређеног броја возача који су починили прекршаје узимали мање износе новца како им не би издавали прекршајне налоге, те су у обрасце за контролу саобраћаја уписивали неистините податке, саопштено је данас из Кантоналног тужилаштва.

У оптужници је предложено надлежном суду да се именованим изрекне мјера петогодишње забране вршења дужности у Министарству унутрашњих послова Тузланског кантона и другим полицијским агенцијама у БиХ.

Предложено је да се од оптужених одузме имовинска корист прибављена кривичним дјелима.

Ова два полицајца су осумњичена да су као саучесници починили продужена кривична дјела злоупотреба положаја и овлаштења, примање дара или других облика користи и фалсификовања службене исправе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана