Poslije tuče oteli novac i dobili 16 godina zatvora

Nebojša Tomašević
Poslije tuče oteli novac i dobili 16 godina zatvora

Banjaluka - Milan Malić (25), Dženan Juzbašić (29) i Ratomir Vožni (38) iz Banjaluke osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na 16 godina zatvora zbog razbojništva tokom kojeg su pretukli Aleksandra K. i njegovog brata Njegoša K., koji je uboden u grudi. Od Aleksandra su oteli torbicu sa 100 KM, dokumentima i ključevima "mercedesa".

Malić i Juzbašić dobili su po šest, a Vožni četiri godine robije. Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić. Trojac je razbojništvo počinio sa Jovanom Gavrićem (26) iz Gradiške, protiv koga je postupak razdvojen ranije. Prema presudi, oni su 24. juna 2014. u banjalučkoj ulici Miše Stupara napali Aleksandra K. kako bi od njega oteli torbicu s novcem, a kada je stigao njegov brat Njegoš, napali su i njega i teško ga povrijedili. Aleksandru je prvi prišao Gavrić i od njega zatražio da mu da novac, a kada je on to odbio, udario ga je pesnicom u glavu. Tada se u tuču uključio i Malić i udario Aleksandra, koji je nekako uspio da pozove brata Njegoša da mu pomogne da se odbrani. Čim je Njegoš stigao, Gavrić ga je udario u glavu, a zatim su se u batinanje uključili Juzbašić i Malić. Oni su više puta udarili Njegoša, a tokom tuče neko od napadača ga je oštrim predmetom ubo u grudi, nakon čega su razbojnici oteli torbicu od Aleksandra. Tada su  pobjegli svi osim Vožnija, koga je Aleksandar uspio da zadrži. Njegoš K. je u tuči zadobio teške povrede opasne po život, od kojih se kasnije oporavio. Većina optuženih odranije su poznati po krivičnim djelima, a Juzbašić izdržava zatvorsku kaznu.

Obrazlažući presudu, sudija Pane Gavrić kazao je da je sud utvrdio da su optuženi počinili djela za koja se terete.

- Optuženi su ispoljili bezobzirnost, a Malić i Juzbašić su osuđivani za ovakva ili slična djela. To je bilo otežavajuće. Vožni do sada nije osuđivan, a i zatečen je na licu mjesta i njemu je kazna ublažena - pojasnio je Gavrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana