Послије туче отели новац и добили 16 година затвора

Небојша Томашевић
Послије туче отели новац и добили 16 година затвора

Бањалука - Милан Малић (25), Џенан Јузбашић (29) и Ратомир Вожни (38) из Бањалуке осуђени су у бањалучком Окружном суду на 16 година затвора због разбојништва током којег су претукли Александра К. и његовог брата Његоша К., који је убоден у груди. Од Александра су отели торбицу са 100 КМ, документима и кључевима "мерцедеса".

Малић и Јузбашић добили су по шест, а Вожни четири године робије. Пресуду је изрекло вијеће којим је предсједавао судија Пане Гаврић. Тројац је разбојништво починио са Јованом Гаврићем (26) из Градишке, против кога је поступак раздвојен раније. Према пресуди, они су 24. јуна 2014. у бањалучкој улици Мише Ступара напали Александра К. како би од њега отели торбицу с новцем, а када је стигао његов брат Његош, напали су и њега и тешко га повриједили. Александру је први пришао Гаврић и од њега затражио да му да новац, а када је он то одбио, ударио га је песницом у главу. Тада се у тучу укључио и Малић и ударио Александра, који је некако успио да позове брата Његоша да му помогне да се одбрани. Чим је Његош стигао, Гаврић га је ударио у главу, а затим су се у батинање укључили Јузбашић и Малић. Они су више пута ударили Његоша, а током туче неко од нападача га је оштрим предметом убо у груди, након чега су разбојници отели торбицу од Александра. Тада су  побјегли сви осим Вожнија, кога је Александар успио да задржи. Његош К. је у тучи задобио тешке повреде опасне по живот, од којих се касније опоравио. Већина оптужених одраније су познати по кривичним дјелима, а Јузбашић издржава затворску казну.

Образлажући пресуду, судија Пане Гаврић казао је да је суд утврдио да су оптужени починили дјела за која се терете.

- Оптужени су испољили безобзирност, а Малић и Јузбашић су осуђивани за оваква или слична дјела. То је било отежавајуће. Вожни до сада није осуђиван, а и затечен је на лицу мјеста и њему је казна ублажена - појаснио је Гаврић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана