Послије два претреса у ауту нађена дрога

Небојша Томашевић
Послије два претреса у ауту нађена дрога

БАЊАЛУКА - Свједок Златан Вражалић из Високог у бањалучком Окружном суду је изјавио да је оптуженом за шверц наркотика Мухамеду Халиловићу (40) два пута дао новац на позајмицу на основу захтјева Зорана Шавије (60), којем се такође суди због продаје дроге.

- Радим као конобар у Шавијином кафићу “Код Јоце” у центру Високог. Он ми је казао да “оном дебелом” дам новац на позајмицу. Паре сам дао Халиловићу, којем тада нисам знао име, али сам знао како изгледа јер сам га видио раније са Шавијом. Први пут сам му дао 500, а други око 1.500 КМ. Не знам да ли је вратио новац - рекао је Вражалић, који је био свједок одбране.

У овом случају, осим Халиловића и Шавије, на оптуженичким клупама налазе се још Милан Пичулин звани Пићулин (35) из Бањалуке и Бранко Миливојша (56) из Приједора. 

Свједочила је и Миливојшина супруга Сандра, која је изјавила да је ауто у којем је била с Бранком полиција 9. маја лани претресала два пута у кратком року. Први пут, каже она, нису нашли ништа.

- Зауставили су нас у Клашницама на излазу из Бањалуке и с псом прегледали ауто и како ништа сумњиво нису нашли, пустили су нас. Међутим, убрзо нас је стигла патрола и полицајци су рекли да идемо с њима у станицу у центру Бањалуке - казала је Сандра Миливојша и додала да  је ауто опет претресен и тада је пронађена дрога.

Истакла је да јој није јасно како су полицајци у другом претресу пронашли наркотике, иако истог дана раније уз помоћ пса нису ништа нашли.

Према оптужници, Халиловића и остале оптужене терете да су сами или заједно препродавали наркотике од почетка 2017. до 10. октобра те године. У оптужници је наведено да су шверцовали хероин, кокаин, марихуану, екстази, ЛСД и бупренорфин на подручју Бањалуке и Мркоњић Града. Зависно од количине и врсте, дрогу су продавали по цијенама од десет до 50 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана