Поновљено суђење за организовање проституције у Сарајеву

faktor.ba
Поновљено суђење за организовање проституције у Сарајеву

Сарајево - У Кантоналном суду у Сарајеву у утроак је настављено суђење Самиру Куртовићу, оптуженом за навођење на проституцију и покушај силовања, као и Немањи Јанковићу, полицајцу који је знао за криминалне радње Куртовића али га није пријавио већ је користио услуге које су нудиле "његове" дјевојке.

Суђење Куртовићу је поновљено након што је у овом предмету, због дуже паузе узроковане изостанком поступајућег судије Розите Шимић, адвокат Индира Карахоџић од Судског вијећа затражила да се поступак против њеног клијента понови.

Тако су на данашњем рочишту поново саслушане раднице хотела Имзит у којем су дјевојке Куртовића пружале сексуалне услуге клијентима, пише Фактор.ба.

Оне су раније Вијећу испричале како је Куртовић у хотел доводио дјевојке које би потом по неколико сати биле у собама са другим мушкарцима. Услугу најма собе за такозвани "дневни боравак" од четири сата плаћао би обично Куртовић, а некад се знало догодити и да најам плате пратиоци дјевојака. Истицале су како су Куртовића у хотелу обично виђале у ноћној смјени.

Куртовић је заједно са Мелисом Шеховић и Омером Наргалићем, те Немањом Јанковићем ухапшен у полицијској акцији кодног назива "Липстик" 27. октобра 2015. године.

Наиме, Самир Куртовић терети се да је од 2004. па до октобра 2015. године организовао и руководио проституцијом на подручју КС, наводи Тужилаштво КС а преносе сарајевски медији.

У том периоду сексуалне услуге у његовој организацији пружало је више од 28 дјевојака од којих су, најмање двије маљолетне.

Тако је стекао противправну имовинску корист у износу од најмање 1.793.000,00 КМ.

Надаље, у периоду од 2009. па до краја 2015. године тако стечен новац стављао је у легалне новчане токове како кроз улагање у развој стада домаћих животиња, тако и на друге начине, чиме је мијењао облик противправно стечене имовине те прљав претварао у опран новац, навели су у Тужилаштву.

Тужилаштво КС је навело како је Куртовић навођењем на проституцију зарађивао 1.000 КМ дневно, а да су дјевојке коштале до 200 евра по сату. На свом “менију” имао је и маљолетнице од 16 година.

Шеховић и Куртовић су оптужени да су организовали пружање сексуалних услуга на подручју Кантона Сарајево, док су у односу на Наргалиће оптужбе одбачене, те је оптужен за недозвољено држање оружја и муниције. Јанковић, као полицијски службеник ПУ Илиџа, оптужен је да је знао за послове Куртовића, али то није пријавио већ је користио услуге дјевојака које је овај подводио.

Шеховић је раније, на основу споразума о признању кривице, осуђена на двије године затвора условно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана