Полиција предала муницију пронађену на Козари, одбрана тврди да је нема

Небојша Томашевић
Полиција предала муницију пронађену на Козари, одбрана тврди да је нема

Бањалука - Свједок одбране оптужених за пљачку 617.000 КМ на аутопуту код Градишке, полицијски инспектор Томислав Мучибабић рекао је јуче у бањалучком Окружном суду да су оквири с муницијом пронађени на Козари, гдје су их пљачкаши сакрили, предати Специјалном тужилаштву, а одбрана тврди да муниције нема у оквирима.

За пљачку новца који је отет из возила агенције "Сектор секјурити" суди се суспендованим специјалцима МУП-а Републике Српске Владану Малићу, Горану Парашу, те њиховом колеги Александру Поповићу, као и сувласнику ауто-куће "Кватро" Олегу Банди. Према оптужници, они су пљачку починили 22. септембра 2015. године.

Мучибабић је испричао да су током истраге након пљачке на Козари, гдје су пљачкаши побјегли и сакрили оружје, пронашли пет пушака и пет окрива, у којима је била муниција.

- У једном оквиру на почетку су била два панцирна метка. Све доказе смо однијели у ЦЈБ Бањалука, гдје смо од земље очистили дио оружја на којем су серијских бројеви, да бисмо их усликали. Муницију нисмо вадили, да не бисмо контаминирали доказе - рекао је Мучибабић.

Адвокати оптужених Јадранка Ивановић и Јасминка Јовишевић на ранијим рочиштима су указале на то да је муниција из оквира нестала. Због тога су тражиле да се ти оквири покажу на суду, што је и удовољено на рочишту половином фебруара. Прегледом оквира утврђено је да у њима нема метака. Одбрана оптужених јуче је најавила и допунско ДНК вјештачење у овом суду. Прегледана је и документација коју је одбрана добила од агенције "Сектор секјурити", у вези са транспортом опљачканог новца. Јавност је с овог дијела искључена, јер је документацију "Сектор секјурити" означио као пословну тајну. Због ове пљачке раније је осуђен на три године затвора радник агенције "Сектор секјурити" Данијел Кузмић. Осуђени су и суспендовани специјалци МУП-а РС Горан Јањуз и Жељко Инђић, који су добили по три мјесеца затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана