По мишљењу балистичара истрага о пљачки 617.000 КМ пуна пропуста

Небојша Томашевић
По мишљењу балистичара истрага о пљачки 617.000 КМ пуна пропуста

Бањалука - Вјештак одбране оптужених за пљачку 617.000 КМ Уникредит банке на аутопуту код Градишке балистичар Бруно Фрањић казао је у бањалучком Окружном суду да је прикупљање и чување доказа током истраге урађено мимо правила струке и пуно је пропуста.

За пљачку новца, који је отет из возила агенције "Сектор секјурити", суди се суспендованим специјалцима МУП-а Републике Српске Владану Малићу, Горану Парашу, те њиховом колеги Александру Поповићу, као и Олегу Банди, сувласнику ауто-куће "Кватро".

Фрањића су ангажовали браниоци Малића, Параша и Банде. Према ријечима овог вјештака, чауре и други докази пронађени на мјесту пљачке нису фотографисани у складу са правилима криминалистичке технике.

- Уопште нису сликана дна чаура да се виде ознаке, а поједине су сликане без размјерника па се не види њихова дужина. Неке су и помјеране на лицу мјеста. Такође ни пушке које су накнадно пронађене нису сликане у складу са правилима, а очишћене су прије достављања на вјештачење. Пронађени ручни ракетни бацач различито је означен у записнику о увиђају и на фотографијама - казао је Фрањић.

Према оптужници, пљачка новца је почињена 22. септембра 2015. године. Тада су пљачкаши "аудијем А6" пресрели и напали колону возила "Сектор секјуритија" на аутопуту Бањалука - Градишка у близини Церовљана. Пријетећи пушкама од радника су отели три кофера са 616.548 марака. Током пљачке дошло је до пуцњаве и повријеђен је радник "Сектор секјуритија" Ђурађ Бајић. Због учествовања у овој пљачки раније су осуђени радник агенције "Сектор секјурити" Данијел Кузмић те суспендовани специјалци МУП-а РС Горан Јањуз и Жељко Инђић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана