Pljačkašu sveštenika ponovo sude

Nebojša Tomašević
Pljačkašu sveštenika ponovo sude

Doboj - Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu dobojskog Okružnog suda kojom je Draženko Kovačević iz Banjaluke osuđen na sedam godina zatvora zbog pljačke i ranjavanja sveštenika Save Todorovića (56) iz Kalenderovaca kod Dervente kojem je pucao iz pištolja u glavu.

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović kazala je da je ovaj slučaj ponovo vraćen na suđenje u dobojski Okružni sud. Ona je istakla da je prvostepena presuda ukinuta nakon što je Vijeće uvažilo žalbu odbrane osuđenog.

Kovačeviću je prvostepena presuda u Okružnom sudu u Doboju izrečena u septembru ove godine. Prema toj presudi, Kovačević je pljačku porodice Torodović počinio 31. maja 2012. godine. Sa njim su učestvovali i Radomir Kenjić i Predrag Jovanović, koji je ranije zbog ovog razbojništva osuđen na šest godina robije.

Prema prvostepenoj presudi oni su kobnog dana u 22.30 časova "golfom 2" došli do kuće Todorovića u derventskom selu Kalenderovci. Jovanović je ostao u automobilu da čuva stražu, dok su Kovačević i Kenjić na glavu navukli fantomke i ušli u kuću. Odmah su napali Savu koji je ležao na krevetu u dnevnom boravku i zatražili pare. Kada im je rekao da nema novca, Kenjić ga je najprije udario u glavu pištoljem, a potom nastavio da ga tuče po tijelu. Za to vrijeme Kovačević je otišao u sobu i vezao Savinu suprugu Jelicu, a zatim se vratio u dnevni boravak gdje je bio sveštenik Savo, te je u neseseru pronašao 4.000 maraka koje je uzeo. U tom momentu Jelica, koja je nekako uspjela da se odveže, ušla je u dnevni boravak. Kovačević ju je bacio na pod i lakše povrijedio. Nakon toga je prišao Savi i pucao mu u glavu, poslije čega su pljačkaši pobjegli. Sveštenik Todorović se oporavio od teških povreda i nakon toga zbog ovog čina je napustio Derventu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana