Пљачкашу свештеника поново суде

Небојша Томашевић
Пљачкашу свештеника поново суде

Добој - Врховни суд Републике Српске укинуо је пресуду добојског Окружног суда којом је Драженко Ковачевић из Бањалуке осуђен на седам година затвора због пљачке и рањавања свештеника Саве Тодоровића (56) из Календероваца код Дервенте којем је пуцао из пиштоља у главу.

Секретар Врховног суда Јелена Деспотовић казала је да је овај случај поново враћен на суђење у добојски Окружни суд. Она је истакла да је првостепена пресуда укинута након што је Вијеће уважило жалбу одбране осуђеног.

Ковачевићу је првостепена пресуда у Окружном суду у Добоју изречена у септембру ове године. Према тој пресуди, Ковачевић је пљачку породице Тородовић починио 31. маја 2012. године. Са њим су учествовали и Радомир Кењић и Предраг Јовановић, који је раније због овог разбојништва осуђен на шест година робије.

Према првостепеној пресуди они су кобног дана у 22.30 часова "голфом 2" дошли до куће Тодоровића у дервентском селу Календеровци. Јовановић је остао у аутомобилу да чува стражу, док су Ковачевић и Кењић на главу навукли фантомке и ушли у кућу. Одмах су напали Саву који је лежао на кревету у дневном боравку и затражили паре. Када им је рекао да нема новца, Кењић га је најприје ударио у главу пиштољем, а потом наставио да га туче по тијелу. За то вријеме Ковачевић је отишао у собу и везао Савину супругу Јелицу, а затим се вратио у дневни боравак гдје је био свештеник Саво, те је у несесеру пронашао 4.000 марака које је узео. У том моменту Јелица, која је некако успјела да се одвеже, ушла је у дневни боравак. Ковачевић ју је бацио на под и лакше повриједио. Након тога је пришао Сави и пуцао му у главу, послије чега су пљачкаши побјегли. Свештеник Тодоровић се опоравио од тешких повреда и након тога због овог чина је напустио Дервенту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана