Пљачкашу Тропика 25 мјесеци затвора

Небојша Томашевић
Пљачкашу Тропика 25 мјесеци затвора

Бањалука - Немања Бешић (20) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на јединствену казну од 25 мјесеци затвора због пљачке Тржног центар "Тропик" и недозвољеног држања оружја.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је оптужени закључио са Окружним јавним тужилаштвом у Бањалуци.

Према пресуди, Бешић је за пљачку "Тропика" добио двије године, а за недозвољено држање оружја и веће количине муниције два мјесеца затвора. Те казне су му обједињене у јединствену.

У пресуди се наводи да је Бешић опљачкао Тржни центар "Тропик" у Клашницама код Лакташа заједно са Жељом Кривокућом и малољетним С. К. Додаје се да су до тржног центра дошли "голфом 2" на који су налијепили тамне фолије и којим је управљао Кривокућа. У центар су упали Бешић и малољетни С. К. око 21.45 часова, а Кривокућа их је чекао у возилу испред. По уласку у центар  повикали су: "Тишина, ово је пљачка. Руке увис." Пријетећи пушком коју носио Бешић и пиштољем који је држао малољетник од радника на касама отели су око 1.800 КМ и побјегли. У вријеме пљачке имали су фантомке на глави.

Бешић је пресудом обавезан да надокнади око 600 КМ штете на име пљачке и да плати трошкове суђења. Против његовог саучесника Кривокуће води се одвојен поступак у бањалучком Окружном суду. Осим пљачке "Тропика", Кривокући се још на терет ставља да је заједно са малољетницима С. К. и Г. Р. опљачкао бензинску пумпу "НИС промет" у Бистрици код Бањалуке, одакле су украли 570 марака. Бешић, Кривокућа и још два малољетника ухапшени су почетком септембра прошле године, а оптужница је подигнута у новембру. Против малољетника још није окончан поступак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана