Pljačkašima pumpe pet godina zatvora

Nebojša Tomašević
Pljačkašima pumpe pet godina zatvora

Banjaluka - Bogdan Davidović (21) i Radivoje Lekić (29) iz Laktaša pravosnažno su osuđeni u Vrhovnom sudu Republike Srpske na pet godina i tri mjeseca zatvora zbog pljačke benzinske pumpe "Kristal trejd" u Trošeljima kod Gradiške iz koje su ukrali oko 450 maraka.

Davidović je zbog pljačke i lakšeg povređivanja radnika na pumpi dobio dvije godine i sedam mjeseci. Lekić je osuđen na dvije godine i osam mjeseci za učešće u pljački i zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Vrhovni sud RS ih je osudio nakon razmatranja žalbi na ranije izrečenu presudu Okružnog suda u Banjaluci. Praktično je potvrđena ranija presuda.

Lekić i Davidović su osuđeni na osnovu priznanja krivice. S njima je u razbojništvu učestvovao i Dragan Čalakić, protiv kojeg se još vodi sudski postupak. Prema presudi, Davidović, Lekić i Čalakić benzinsku pumpu "Kristal trejd" opljačkali su 1. marta ove godine. Bili su maskirani i naoružani automatskom puškom koju je nosio Lekić. Do pumpe su došli "fijat bravom" kojim je upravljao Čalakić i koji je ostao u vozilu ispred pumpe. Davidović i Lekić su maskirani ušli u prodajni prostor pumpe, napali radnika Milana Vukića i oteli novac. Davidović je Vukića udario više puta pesnicom. Nakon pljačke napadači su pobjegli, a ukradeni novac podijelili.

Opljačkani Vukić u sudu je ranije potvrdio da su ga razbojnici napali i da su uzeli od njega ukupno 450 maraka.

Treći učesnik pljačke Čalakić, kome se još sudi, poznat je policiji i osuđivan je. On se trenutno nalazi na izdržavanju šestomjesečne kazne na koju je osuđen jer je hicem iz automatske puške ranio u nogu poznanika Đuru Ubiparipa. Čalakić bi iz zatvora trebalo da izađe krajem septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana