Пљачкаши власника меснице Дим-дим негирали кривицу

Небојша Томашевић
Пљачкаши власника меснице Дим-дим негирали кривицу

Бањалука - Петорица припадника криминалне групе, која је разбијена у акцији "Типер", у бањалучком Окружном суду негирали су да су починили више крађа, оружаних пљачки и крваво разбојништво над власницима месне индустрије "Дим-дим" у Бањалуци.

Да нису криви изјавили су Јовица Грујић (24), Жељко Грубор, (25) Немања Умјеновић (25), Ђорђе Брнић (25) и Владимир Станић (29). Њих је Републичко тужилаштво оптужило за организовани криминал, тешке крађе и разбојништво. Након негирања кривице судија за претходни поступак Олга Пантић изјавила је да ће предмет бити упућен другом судији. Казала је да би суђење у овом случају требало да почне за 15 до 30 дана.

Према оптужници, петорка је била дио злочиначког удружења које је дјеловало на подручју Бањалуке и Бијељине од октобра 2014. до августа 2016. године. Овој криминалној групи припадао је и Александар Вучић који је у бјекству и још једна засад непозната особа. Терете их да су у том периоду починили више тешких крађа и разбојништава, а углавном су крали новац и цигарете. Процјењује се да су тако "зарадили" више од пола милиона марака. Највише новца, око 250.000 евра и 16.000 КМ, отели су од власника месне индустрије "Дим-дим" Душана и Стеве Травице које су 4. децембра 2015. године опљачкали и претукли. Члановима овог удружења се на терет ставља и да су опљачкали више киоска, међу којима и неколико у власништву "Гласа Српске", објекте трговачког ланца "Мој маркет", бензинску пумпу "Крајина петрол" као и спортску кладионицу "Бет лајв". Посљедње разбојништво криминална група је извршила у августу прошле године у пословници "Павловић банке" у Бијељини. Према оптужници, пљачку су починили Грујић и одбјегли Вучић, а украли су око 6.000 КМ.

Сви оптужени су одраније познати полицији по кривичним дјелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана