Pljačkaši dali alibi optuženom saučesniku

Nebojša Tomašević
Pljačkaši dali alibi optuženom saučesniku

Banjaluka - Nemanja Umjenović (27) iz Banjaluke, koji je osuđen na pet i po godina zatvora zbog više krađa i razbojništva, rekao je u banjalučkom Okružnom sudu da optuženi Aleksandar Vučić (27) nije sa njim učestvovao u pljački oko 500.000 KM od vlasnika banjalučke mesnice “Dim Dim” Dušana Travice.

Umjenović je kao svjedok odbrane kazao da je on kriv što je Vučić optužen jer je iz njegovog podruma ukrao torbu sa selotejp trakom kojom je vezao Travicu.

- Pljačku te porodice sam počinio sa dva saučesnika čiji identitet ne smijem da otkrivam zbog svoje sigurnosti. Vučić sa tom pljačkom nema veze - kazao je Umjenović i priznao da je sa Vučićem učestvovao u drugim krivičnim djelima, opisujući ih kao blaža u odnosu na ovo.

Vučić je priznao da je učestvovao u pljački Pavlović banke u Bijeljini, provali i krađi cigareta iz više kioska lanca “Minutica”, kioska “Broj 15” i “Mog marketa” u Banjaluci, ali je negirao učešće u pljački porodice Travica.

Osim Umjenovića, svjedočio je njegov i Vučićev saučesnik u nekim krivičnim djelima Jovica Grujić, koji je osuđen na dvije i po godine zbog učešća u pljački Pavlović banke. On je kazao da je u noći kada je opljačkana porodica Travica bio sa Vučićem u dvije banjalučke kafane i da oni nisu učestvovali u pomenutom razbojništvu.

Svjedočenjem Umjenovića i Grujića završen je sudski postupak u ovom slučaju, a objava presude Vučiću zakazana je za danas. Vučićev branilac Aleksandra Metlić zatražila je da on bude oslobođen optužbe za pljačku porodice Travica zbog nedostatka dokaza. Republički tužilac Svetlanka Bijelić zatražila je osuđujuću presudu po svim tačkama optužnice.

Vučića Republičko javno tužilaštvo tereti da je bio član organizovane grupe koja je od oktobra 2014. do avgusta 2016. godine počinila nekoliko teških krađa i razbojništava na području Banjaluke i Bijeljine i ukrala više od pola miliona maraka. Pomenuta grupa je uglavnom krala novac i cigarete, koje je preprodavala na crnom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana