Пљачкаши дали алиби оптуженом саучеснику

Небојша Томашевић
Пљачкаши дали алиби оптуженом саучеснику

Бањалука - Немања Умјеновић (27) из Бањалуке, који је осуђен на пет и по година затвора због више крађа и разбојништва, рекао је у бањалучком Окружном суду да оптужени Александар Вучић (27) није са њим учествовао у пљачки око 500.000 КМ од власника бањалучке меснице “Дим Дим” Душана Травице.

Умјеновић је као свједок одбране казао да је он крив што је Вучић оптужен јер је из његовог подрума украо торбу са селотејп траком којом је везао Травицу.

- Пљачку те породице сам починио са два саучесника чији идентитет не смијем да откривам због своје сигурности. Вучић са том пљачком нема везе - казао је Умјеновић и признао да је са Вучићем учествовао у другим кривичним дјелима, описујући их као блажа у односу на ово.

Вучић је признао да је учествовао у пљачки Павловић банке у Бијељини, провали и крађи цигарета из више киоска ланца “Минутица”, киоска “Број 15” и “Мог маркета” у Бањалуци, али је негирао учешће у пљачки породице Травица.

Осим Умјеновића, свједочио је његов и Вучићев саучесник у неким кривичним дјелима Јовица Грујић, који је осуђен на двије и по године због учешћа у пљачки Павловић банке. Он је казао да је у ноћи када је опљачкана породица Травица био са Вучићем у двије бањалучке кафане и да они нису учествовали у поменутом разбојништву.

Свједочењем Умјеновића и Грујића завршен је судски поступак у овом случају, а објава пресуде Вучићу заказана је за данас. Вучићев бранилац Александра Метлић затражила је да он буде ослобођен оптужбе за пљачку породице Травица због недостатка доказа. Републички тужилац Светланка Бијелић затражила је осуђујућу пресуду по свим тачкама оптужнице.

Вучића Републичко јавно тужилаштво терети да је био члан организоване групе која је од октобра 2014. до августа 2016. године починила неколико тешких крађа и разбојништава на подручју Бањалуке и Бијељине и украла више од пола милиона марака. Поменута група је углавном крала новац и цигарете, које је препродавала на црном тржишту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана