Pijan preticao i usmrtio drugog vozača

Nebojša Tomašević
Pijan preticao i usmrtio drugog vozača

Banjaluka - Saobraćajna nesreća u kojoj je u oktobru prošle godine poginuo Milan Knežević (36) iz Kneževa, a teško povrijeđen njegov sugrađanin Miloš Bekić, desila se zbog propusta vozača "audija", optuženog Milana Jovanovića (20) iz Laktaša, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu vještak saobraćajne struke Vojislav Subotić.

Jovanović je optužen da je skrivio saobraćajnu nesreću 10. oktobra prošle godine u Velikom Blašku kod Laktaša. Prema optužnici, on je vozeći pijan i nedozvoljenom brzinom od 94 kilometra na sat prešao u lijevu kolovoznu traku i sudario se s "pežoom" koji je vozio Milan Knežević, a pored koga je kao suvozač sjedio Miloš Bekić. Knežević je od siline udara poginuo, a Bekić teško povrijeđen.

- Optuženi Jovanović je vozio nepropisnom brzinom, te se zbog nepažljivog preticanja automobila sudario sa "pežoom" koji je vozio stradali. Brzina "audija" u trenutku sudara bila je oko 94 kilometra na sat, a na tom putu ograničenje je 80 kilometara na sat. Vozač  "pežoa" takođe je išao nepropisnom brzinom od 98 kilometara na sat - rekao je Subotić.

Pojasnio je da je do sudara došlo na lijevoj kolovoznoj traci gledano iz pravca odakle se kretao optuženi "audijem".

- U vrijeme nesreće bila je noć, a prema izjavi optuženog, on je počeo da pretiče vozilo ispred sebe i tek tada vidio svjetla dolazećeg automobila. Tu je pravac i dolazeći automobil se mogao vidjeti na 300 metara ukoliko su mu bila upaljena svjetla, a nema podataka da nisu bila upaljena - kazao je Subotić i istakao da nema dovoljno podataka da utvrdi da li je vozač "pežoa" mogao da izbjegne nesreću.

Vještak Veselka Bjelaković je u sudu istakla da je vještačenjem utvrđeno da je optuženi u krvi imao između 1,32 i 1,70 promila alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana