Пијан претицао и усмртио другог возача

Небојша Томашевић
Пијан претицао и усмртио другог возача

Бањалука - Саобраћајна несрећа у којој је у октобру прошле године погинуо Милан Кнежевић (36) из Кнежева, а тешко повријеђен његов суграђанин Милош Бекић, десила се због пропуста возача "аудија", оптуженог Милана Јовановића (20) из Лакташа, казао је у бањалучком Окружном суду вјештак саобраћајне струке Војислав Суботић.

Јовановић је оптужен да је скривио саобраћајну несрећу 10. октобра прошле године у Великом Блашку код Лакташа. Према оптужници, он је возећи пијан и недозвољеном брзином од 94 километра на сат прешао у лијеву коловозну траку и сударио се с "пежоом" који је возио Милан Кнежевић, а поред кога је као сувозач сједио Милош Бекић. Кнежевић је од силине удара погинуо, а Бекић тешко повријеђен.

- Оптужени Јовановић је возио непрописном брзином, те се због непажљивог претицања аутомобила сударио са "пежоом" који је возио страдали. Брзина "аудија" у тренутку судара била је око 94 километра на сат, а на том путу ограничење је 80 километара на сат. Возач  "пежоа" такође је ишао непрописном брзином од 98 километара на сат - рекао је Суботић.

Појаснио је да је до судара дошло на лијевој коловозној траци гледано из правца одакле се кретао оптужени "аудијем".

- У вријеме несреће била је ноћ, а према изјави оптуженог, он је почео да претиче возило испред себе и тек тада видио свјетла долазећег аутомобила. Ту је правац и долазећи аутомобил се могао видјети на 300 метара уколико су му била упаљена свјетла, а нема података да нису била упаљена - казао је Суботић и истакао да нема довољно података да утврди да ли је возач "пежоа" могао да избјегне несрећу.

Вјештак Веселка Бјелаковић је у суду истакла да је вјештачењем утврђено да је оптужени у крви имао између 1,32 и 1,70 промила алкохола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана