Пијан изазвао судар и погибију мотоциклисте

Небојша Томашевић
Пијан изазвао судар и погибију мотоциклисте

Бањалука - Возач "голфа 2" Младен Војиновић (43) из Новог Града, који је оптужен да је пијан скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо мотоциклиста Ахмед Кадић из Приједора, без упаљеног жмигавца скренуо је испред мотоцикла и тако проузроковао судар.

Ово је у бањалучком Окружном суду на почетку суђења Војиновићу казала Кадићева супруга Јасмина.

Она је испричала да се дана када се догодила трагедија аутомобилом "волво" возила иза свог супруга, који је ишао на мотоциклу "хонда".

- Враћали смо се из Бихаћа према Приједору. Ахмед је возио мотоцикл, који је купио у Бихаћу и ишао је испред мене. Ја сам возила "волво" и све вријеме сам га пратила. У Благају нас је претекао "голф 2" и видјело се да нешто није уреду, јер кривуда путем. Нисам видјела да је имао упаљена задња свјетла. Претекао је мене и још једно возило испред, а затим и Ахмеда на мотоциклу, те се вратио у десну траку. Тамо је наставио да кривуда возилом. Ахмед је кренуо да га претиче, а он је нагло без жмигавца скренуо улијево испред њега. Тада сам само видјела како мотоцикл и Ахмед лете у ваздух и падају - казала је Кадићева.

Према оптужници Војиновић је несрећу изазвао 21. јула прошле године у Благају код Новог Града. У оптужници се наводи да је он, возећи "голф 2", с око два промила алкохола у крви, пресјекао пут мотоциклу, који је возио Ахмед Кадић у близини кафане "Ривер" у Благају. Наводи се да је Војиновић без показивача смјера правца скренуо улијево у тренутку када га је возач мотоцикла "хонда", који је ишао иза њега, покушао да претекне. Дошло је до судара мотоцикла и "голфа", усљед којег је мотоциклиста Кадић задобио тешке повреде, од којих је преминуо на мјесту несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана