Pele negirao pljačku u preduzeću Gajić Vizantija

Nebojša Tomašević
Pele negirao pljačku u preduzeću Gajić Vizantija

Banjaluka - Ibrahim Korugić zvani Pele (21) iz Krupe, koji je optužen za razbojništvo, negirao je krivicu u banjalučkom Okružnom sudu.

Protiv Korugića optužnicu je podigla prijedorska Kancelarija banjalučkog Okružnog tužilaštva 7. marta ove godine.

Prema navodima u optužnici, Korugića terete da je 3. januara 2012. godine prijeteći nožem opljačkao preduzeće za otkup sekundarnih sirovina "Gajić Vizantija" u Novom Gradu. On je tada od radnice Ljiljane Z. ukrao 100 maraka. Ona mu je poslije prijetnji nožem dala dvije novčanice od po 50 maraka, nakon čega joj je Korugić rekao da ne smije nikoga da pozove i pobjegao je.

U optužnici se navodi da je Korugić prvo došao u krug preduzeća "Gajić Vizantija" kako bi naplatio novac za željezo koje je prodao tom preduzeću. Donio je blok preduzeća na kojem je prepravio iznos novca koji treba da naplati.

Prepravke u računu je primijetila radnica Ljiljana pa je odbila da isplati novac Korugiću. On je tada izvukao nož i napao je.

Prema nezvaničnim informacijama, Korugić i njegova odbrana će s tužilaštvom pokušati da zaključe sporazum o priznanju krivice.

Korugić je do sada neosuđivan, a brani se sa slobode. On je i ranije prodavao sekundarne sirovine, posebno željezo u pomenutom preduzeću. S obzirom na to da je pljačku počinio nemaskiran njega je radnica preduzeća prepoznala i on je ubrzo uhapšen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana