Пеле негирао пљачку у предузећу Гајић Византија

Небојша Томашевић
Пеле негирао пљачку у предузећу Гајић Византија

Бањалука - Ибрахим Коругић звани Пеле (21) из Крупе, који је оптужен за разбојништво, негирао је кривицу у бањалучком Окружном суду.

Против Коругића оптужницу је подигла приједорска Канцеларија бањалучког Окружног тужилаштва 7. марта ове године.

Према наводима у оптужници, Коругића терете да је 3. јануара 2012. године пријетећи ножем опљачкао предузеће за откуп секундарних сировина "Гајић Византија" у Новом Граду. Он је тада од раднице Љиљане З. украо 100 марака. Она му је послије пријетњи ножем дала двије новчанице од по 50 марака, након чега јој је Коругић рекао да не смије никога да позове и побјегао је.

У оптужници се наводи да је Коругић прво дошао у круг предузећа "Гајић Византија" како би наплатио новац за жељезо које је продао том предузећу. Донио је блок предузећа на којем је преправио износ новца који треба да наплати.

Преправке у рачуну је примијетила радница Љиљана па је одбила да исплати новац Коругићу. Он је тада извукао нож и напао је.

Према незваничним информацијама, Коругић и његова одбрана ће с тужилаштвом покушати да закључе споразум о признању кривице.

Коругић је до сада неосуђиван, а брани се са слободе. Он је и раније продавао секундарне сировине, посебно жељезо у поменутом предузећу. С обзиром на то да је пљачку починио немаскиран њега је радница предузећа препознала и он је убрзо ухапшен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана