Педофилу шест година затвора због злостављања синовке

Небојша Томашевић
Педофилу шест година затвора због злостављања синовке

Бањалука - Бањалучанин Б. А. (43) осуђен је у Окружном суду Бањалука на шест година затвора због полног насиља над дјететом, саопштено је из ове правосудне институције.

Незванично сазнајемо да је Б. А. злостављао своју једанаестогодишњу синовку. У Суду су, не наводећи детаље, рекли да је осуђеном Б. А. у казну урачунато вријеме које је провео у притвору од 23. јуна до 6. септембра прошле године.

- Осим затворске казне, Б. А. је забрањено да прилази жртви и комуницира с њом у трајању од три године након правоснажности пресуде. Вријеме које проведе у затвору неће бити урачунато у трајање ове мјере - наведено је у пресуди.

Суђење је због заштите жртве и осјетљивости случаја било затворено за јавност, тако да нису саопштени детаљи. Према незваничним информацијама, Б. А. је рођаку злостављао у њеној кући у коју је често навраћао јер живи у близини.

- Он је искориштавао тренутке када су родитељи дјевојчице били одсутни, па је навраћао до куће када би жртва била сама. Затим ју је у тајности злостављао - појаснио је извор близак истрази овог случаја.

Према његовим ријечима, током истраге је утврђено да није било обљубе, већ да је стриц дјевојчицу љубио и додиривао по интимним дијеловима тијела. Овај случај откривен је у јуну прошле године када се злостављана дјевојчица пожалила наставници у основној школи коју похађа.

- Након што се жртва повјерила једној од наставница да је стриц злоставља, одмах су алармиране све надлежне службе. Покренута је истрага и уз помоћ социјалних радника, психолога и других стручњака жртва је испричала кроз какав пакао је пролазила. Након што је прикупљено довољно доказа, Б. А. је ухапшен. Он је током истраге чак и признао дјело, па ја против њега и покренут поступак - казао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана