Педофилу из Градишке 12 година робије

novosti.rs
Педофилу из Градишке 12 година робије

Бањалука - Врховни суд Републике Српске правоснажно је осудио педофила Милана Опачића из Градишке на 12 година и три мјесеца затвора због полног насиља над троје малољетне дјеце, узраста од седам до 11 година.

Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић каже да је пресуда изречена након што је потврђена првостепена пресуда бањалучког Окружног суда.

"На првостепену пресуду одбрана је уложила жалбу која је одбијена као неоснована и првостепена пресуда је у потпуности потврђена. Опачићу је потом изречена јединствена казна од 12 година и три мјесеца затвора, која је сада правоснажна",  рекла је Деспотовићева, пишу Новости.

Опачић је проглашен кривим за продужено кривично дјело полног насиља над дјететом, те за кривично дјело задовољење полних страсти пред другим.

"За три продужена кривична дјела полног насиља над дјететом суд је оптуженом изрекао казне од по пет година затвора, док је за кривично дјело задовољења полних страсти пред другима изрекао казну од шест мјесеци затвора. Изречене казне обједињене су у јединствену од 12 година и три мјесеца затвора", наводи се у пресуди.

То практично значи да је Опачић сваку од жртава у више наврата напаствовао и сексуално злостављао. У пресуди се наводи да је злостављање почињено у периоду од јуна 2016. до 17. маја прошле године и то на штету троје малољетне дјеце, узраста од седам до 11 година.

Суђење у овом случају било је затворено за јавност како би се заштитиле малољетне жртве и њихове породице. Ради заштите приватности оштећених ни детаљи пресуде јавности нису доступни.

У изречену казну педофилу је урачунато вријеме проведено у притвору од 18. маја прошле године, када је званично лишен слободе. Осим казне затвора изречена му је и мера безбедности забране приближавања и комуникације са оштећенима, након издржавања казне.

(новости.рс)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана