Pedofilima 24 godine zatvora

Nebojša Tomašević
Pedofilima 24 godine zatvora

Doboj - E. T. (23), M. M. (20) i A. H. (24) iz Zavidovića osuđeni su u dobojskom Okružnom sudu na po osam godina zatvora zbog seksualnog odnosa s djevojčicom.

Nakon izricanja presude produžen im je pritvor, u kome se nalaze od dana hapšenja. Iz dobojskog Okružnog suda je saopšteno da su osuđeni za obljubu nad djetetom mlađim od 15 godina. Zbog zaštite žrtve i specifičnosti postupka nisu navođeni detalji presude ni identitet osuđenih.

Prema nezvaničnim informacijama, mladići iz Zavidovića su početkom avgusta 2017. godine imali seksualni odnos s djevojčicom, iako su znali da ona nema punih 14 godina. Sve se desilo tokom crkvenog zbora u dobojskom selu Kožuhe, gdje su osuđeni radili na ringišpilu i prodavali karte. Slučaj je otkriven nakon što je djevojčica posumnjala da je trudna, te se povjerila u školi koju pohađa. Ispostavilo se da nije u drugom stanju, a pokrenuta je i opsežna istraga kojom je otkriveno da je imala seksualne odnose sa trojicom mladića.

Uhapšeni su polovinom aprila ove godine i tada je istragom bio obuhvaćen i I. B. iz Zavidovića, ali on nije bio dostupan vlastima jer je bio u inostranstvu. Mladići su se prethodno dogovorili da imaju seks s djevojčicom, koju su nakon toga nagovorili da bude sa njima. Sličan slučaj otkriven je u petak u Modriči, gdje je uhapšen Vid Janković (36) zbog sumnje da je duže vrijeme bio u intimnoj vezi s djevojčicom od 13 godina, saznaje “Glas Srpske”.

- Osumnjičeni V. J. je od jula do oktobra održavao intimnu vezu s maloljetnim licem iako je znao da je dijete. Nakon hapšenja predat je dobojskom Okružnom tužilaštvu. Teretimo ga za obljubu nad djetetom mlađim od 15 godina - saopštila je Policijska uprava Doboj.

Janković je u oktobru 2016. godine osuđen na pola godine zatvora jer je imao seksualne odnose sa mentalno zaostalom Sanjom Bogojević (26), koja je rodila tri bebe i koje su usmrćene. Za smrt dvije osuđena je njena majka Vojkana, dok je jednoj bebi presudila Sanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana