Pastrmka i som šifre za drogu

Goran Obradović
Pastrmka i som šifre za drogu

Sarajevo - Reprodukcijom presretnutih telefonskih razgovora u Sudu BiH nastavljeno je suđenje optuženima u predmetu "Marko Božinović i drugi", koji se terete za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila krijumčarenjem droge.

Osim Božinovića (39), na optuženičkoj klupi sjede i Robert Ljiljak (38), Momčilo Mijanović (36), Davor Vuković (32), Predrag Ratković (34) i Veis Husković (45).

U sudnici su na posljednjem ročištu reprodukovani razgovori koje su vodili optuženi Božinović, Ljiljak i Mijanović, te izvjesni Enver, Željko Marković, Darko Kilibarda i Odisej Fofilos, koji je ranije osuđen na godinu zatvora nakon sklapanja sporazuma sa Tužilaštvom.

Iz presretnutih razgovara početkom maja 2013. moglo se čuti da je Mijanović stalno bio u kontaktu sa Markovićem, te da su kamionom i još nekim vozilom krenuli na put. U razgovorima se pominje da jedno vozilo ide prvo da "otvori put", te da neko nekome treba da pošalje "ribu".

Tokom puta Mijanović, Kilibarda i Ljiljak su razmijenili najmanje 25 telefonskih poziva i SMS poruka iz kojih se vidjelo da Mijanović i Božinović idu da se u Mostaru susretnu sa Ljiljkom. Nakon što su "nešto" utovarili na kamion, Mijanović obavještava Kilibardu da ima ribu.

Mijanović u jednoj poruci obavještava Kilibardu da ide prema Trebinju, te da će navratiti kod njega. Kilibarda mu na to govori da mu donese "malo soma, malo pastrmke". Prema optužnici, oni su prodali više desetina kilograma skanka.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana