Otuženom za silovanje presuda u ponedjeljak

Nebojša Tomašević
Otuženom za silovanje presuda u ponedjeljak

Banjaluka - Iznošenjem završnih riječi tužilaštva i odbrane u banjalučkom Okružnom sudu juče je završeno suđenje Bojanu K. (36) iz Banjaluke, optuženom za pokušaj silovanja maloljetne poznanice T. L, a presuda će mu biti izrečena u ponedjeljak.

Tužilac Tanja Mrđa iznoseći završnu riječ zatražila je da Bojan K. bude osuđen, jer smatra da je za to ponudila dovoljno dokaza. Bojanov branilac, advokat Ranko Dukić je tražio oslobađajuću presudu, jer, kako kaže, za krivicu nema dokaza.

Neposredno prije iznošenja završnih riječi svjedočio je vještak odbrane specijalista sudske medicine Milan Stojaković. On je u svom nalazu zaključio da je optuženi u vrijeme pokušaja silovanja bio u stanju bitno smanjene uračunjivosti da shvati značaj djela i upravlja svojim postupcima. Optuženi je, pred sudskim vijećem, kojem je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović, kazao da nije pokušao da siluje maloljetnicu. Priznao je da mu se ona sviđa i da joj se udvarao.

Bojana K. banjalučko Okružno tužilaštvo tereti da je u stanju bitno smanjene uračunjivosti 8. januara ove godine oko 17 časova pokušao da siluje maloljetnu poznanicu T. L. u jednom selu u blizini Banjaluke. Tog dana dok je ona hodala prišao joj je i povukao je rukama za ramena i kazao:

"Moraš biti moja i moram te silovati".

Djevojka je pokušala da se otme, ali je on uspio da je savlada i obori na asfalt. Potom joj je kleknuo jednim koljenom na grudi i držao za ruke jednom, dok je drugom rukom pokušavao da joj skine trenerku. Djevojka se opirala i u jednom trenutku uspjela je da se malo oslobodi i udarila nasilnika u genitalije. On ju je tada pustio i prevrnuo se pored nje savijajući se u bolovima. Djevojka je iskoristila taj momenat i pobjegla od nasilnika kojeg je kasnije prijavila policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana