Осам година робије због крађе 500 КМ

Небојша Томашевић
Осам година робије због крађе 500 КМ

Травник - Аднан Хоџић звани Адо (34) и Седин Золота звани Прцин (25) из Травника у Кантоналном суду у Новом Травнику осуђени су на укупно осам година затвора због пљачке кладионице "Змајеви" у Травнику.

Хоџићу је суд изрекао четири године и шест мјесеци, а Золоти три године и шест мјесеци затвора. У изречену казну обојици је урачунато вријеме које су провели у притвору током истражног поступка у овом случају. Обојица су раније осуђивани, што им је приликом изрицања казни суд узео као отежавајуће околности.

Према пресуди, која је објављена на интернет страници суда, Хоџић и Золота кладионицу су опљачкали 19. новембра 2015. године. Наводи се да су они тог дана у вечерњим часовима дошли маскирани до кладионице која се налази у улици Кулина бана у Травнику. Имали су фантомке на главама, а по уласку у кладионицу ножем су запријетили радници Ивони Ђуран галамећи на њу и тражећи новац. Нож је држао Хоџић, те је њиме махао према радници која им је због страха предала дневни пазар у износу од 487 КМ. Међутим, то им није било довољно, па су пријетећи од Ђуранове отели и новчаник у којем се налазило око 20 марака, лична документа и банковне картице. Након тога су побјегли у правцу насеља Бојна у Травнику. Полиција их је истог дана открила и ухапсила. Хоџић и Золота пресудом су обавезани да плате трошкове кривичног поступка. Овом приликом од Хоџића је суд одузео 185 КМ које су код њега пронађене након хапшења, па су он и Золота обавезани да солидарно врате још 302 марке власницима кладионице "Змајеви". Радница кладионице, према одлуци суда, своје украдене ствари мораће да тражи покретањем парничног поступка против осуђених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана