Osam godina robije Vučkoviću zbog pokušaja ubistva bivše djevojke

Nebojša Tomašević
Osam godina robije Vučkoviću zbog pokušaja ubistva bivše djevojke

Banjaluka - Goran Vučković (44) iz Seferovaca kod Gradiške u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno je osuđen na osam godina zatvora jer je bombom pokušao da ubije bivšu djevojku Suzanu Prerad, čime mu je za tri godine umanjena ranije izrečena kazna.

Vučković je prvostepenom presudom koju mu je izrekao banjalučki Okružni sud bio osuđen na 11 godina zatvora. Tada je sudija Milan Blagojević izdvojio svoje mišljenje, jer je smatrao da Vučković treba biti oslobođen.

Vrhovni sud RS je nakon razmatranja žalbe tužilaštva i odbrane na pomenutu presudu zaključio da optuženog treba blaže kazniti.

- Vijeće je odbilo kao neosnovanu žalbu okružnog tužioca, a djelimično uvažilo žalbu advokata optuženog pa je Vučkoviću izrečeno osam godina zatvora. U preostalom dijelu prvostepena presuda ostaje neizmijenjena - kazala je sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović.

Prema presudi Vučković je bivšu djevojku Suzanu Prerad pokušao da ubije u julu 2016. godine jer nije željela da se pomiri i nastavi vezu s njim. U presudi se navodi da je pred ulazna vrata njenog stana u Aleksandrovcu kod Laktaša ostavio vrećicu u koju je sakrio bombu s namjerom da je ubije. Na toj vrećici je pisalo: „Za Suzanu“ i u njoj je bila cedulja na kojoj je pisalo: „Poz od druga“. U vrećicu je stavio i čips, namijenjen njenoj kćerki, hepo kocke za potpalu vatre i malo sitnih drva za potpalu.

Bombu je posebno umotao u koru od drveta i stavio među potpalu i tako je prikrio, da Preradova nikako nije mogla znati za nju. Do eksplozije je došlo 16. jula oko 16.30 kada je Preradova sadržaj vrećice stavila u peć u dnevnom boravku i potpalila vatru. U trenutku eksplozije Preradova je klečala ispred peći, te je zadobila teške povrede lica, lijeve šake i opekotine po tijelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana