Оптужени за убиство Рамба пред вијећем

Небојша Томашевић
Оптужени за убиство Рамба пред вијећем

Сарајево - Тужилац Љиљана Мариловић истакла је да ће током судског поступка доказати да су Мунир Синановић (34), Армин Халиловић (22) и Дамир Хасановић (27), убили Нијаза Хасановића званог Рамбо, док њихова одбрана тврди да се у овом случају не ради о убиству већ тучи у којој су страдале двије особе.

Ово је речено у Кантоналном суд у Сарајеву на почетку суђења поменутој тројки. Према оптужници Синановић, Халиловић и Дамир Хасановић су убили  Нијаза Хасановића 20. августа 2017. године испред ноћног клуба "Кул" у улици Босански пут у Илијашу. У оптужници се наводи да је све кренуло свађом Синановића и Нијаза Хасановића Рамба у поменутом клубу. Након краће свађе Хасановић је изашао напоље, а за њим су кренули Синановић, Халиловић, Дамир Хасановић, те Муамер Каравдић и Мехо Ибишевић.

Испред локала су се сви посвађали и током те свађе Нијаз Насановић је ножем убо Ибишевића и усмртио га. Након тога на њега су насрнули Халиловић, Синановић и Дамир Хасановић који су га претукли и том приликом му нанијели тешке повреде, од чијих је посљедица умро.

Бранилац првооптуженог Синановића, Изет Баждаревић истакао је да одбрана сматра да се овдје није радило о договору оптужених и да није ријеч о убиству већ је критичне вечери дошло до свађе и туче. Бранилац Дамира Хасановића и Халиловића, адвокат Сенад Билић такође оспорава наводе оптужнице да је у овом случају постојао договор оптужене тројке. Адвокати не споре да су током туче страдале двије особе, али наглашавају да не мора сваки догађај који се заврши смрћу да се карактерише као убиство.

Осим овога, одбрана оптужене тројке каже да Тужилаштво не може ничим да докаже ко је од оптужених Рамбу нанио смртоносне повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана