Optuženi razbojnik negirao pljačke prodavnica po Banjaluci

Nebojša Tomašević
Optuženi razbojnik negirao pljačke prodavnica po Banjaluci

Banjaluka - Dragan Radaković iz Banjaluke negirao je u banjalučkom Okružnom sudu da je opljačkao tri prodavnice i iz njih ukrao oko 1.700 maraka, te tom prilikom lakše povrijedio vlasnika jedne od njih.

Njemu je na teret stavljen i pokušaj pljačke prodavnice, što je on takođe negirao.

Prema optužnici, Radaković je maskiran, prijeteći nožem, opljačkao banjalučke prodavnice "Vesna", "Super Kort" i "Kod Brke",  a pokušao je opljačkati i prodavnicu "Daca i Ana".

Radaković je osumnjičen da je 7. aprila ove godine maskiran i naoružan nožem upao u prodavnicu "Vesna" i zaprijetio vlasniku Đorđu M. koji iz straha nije reagovao, pa ga je preko pulta nožem ubo u grudi. Nakon toga je sam iz kase uzeo 300 maraka i pobjegao. Drugu pljačku, prema optužnici, počinio je 29. aprila, kada je takođe maskiran i sa nožem upao u prodavnicu "Kod Brke" i oteo oko 80 maraka. Kada je zaprijetio radnici Danijeli Š., ona se sklonila, pa je on iz kase uzeo novac i jedan "brion" s pulta.

Razbojnik je u svom trećem pohodu ostao kratkih rukava. On je upao u prodavnicu "Daca i Ana", a vidjevši maskiranog pljačkaša sa kuhinjskim nožem, radnica Marijana M. je pobjegla i pozvala gazdu Draženka Z., koji je pljačkaša počeo da gađa čim je stigao, pa je pobjegao.

Radaković je osumnjičen i da je 12. maja maskiran i sa nožem u rukama opljačkao market "Super Kort". Odmah po ulasku zaprijetio je radnici Majani K., te sam iz kase uzeo 1.332 marke.

Radaković je uhapšen 30. juna, a protiv njega se vodi još jedan krivični postupak.

Osumnjičen je i da je u junu pokušao iznuditi 55.000 maraka od vlasnika poznatog banjalučkog restorana "Maj Vej" Mladena Miškovića. Optužnica za ovo djelo protiv njega još nije podignuta i vodi se istraga.

Prema nezvaničnim informacijama, Radaković je telefonom pozivao Miškovića i govorio mu da će ga ubiti ako mu ne da novac, što je Mišković prijavio policiji, pa je osumnjičeni uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana