Оптужени разбојник негирао пљачке продавница по Бањалуци

Небојша Томашевић
Оптужени разбојник негирао пљачке продавница по Бањалуци

Бањалука - Драган Радаковић из Бањалуке негирао је у бањалучком Окружном суду да је опљачкао три продавнице и из њих украо око 1.700 марака, те том приликом лакше повриједио власника једне од њих.

Њему је на терет стављен и покушај пљачке продавнице, што је он такође негирао.

Према оптужници, Радаковић је маскиран, пријетећи ножем, опљачкао бањалучке продавнице "Весна", "Супер Корт" и "Код Брке",  а покушао је опљачкати и продавницу "Даца и Ана".

Радаковић је осумњичен да је 7. априла ове године маскиран и наоружан ножем упао у продавницу "Весна" и запријетио власнику Ђорђу М. који из страха није реаговао, па га је преко пулта ножем убо у груди. Након тога је сам из касе узео 300 марака и побјегао. Другу пљачку, према оптужници, починио је 29. априла, када је такође маскиран и са ножем упао у продавницу "Код Брке" и отео око 80 марака. Када је запријетио радници Данијели Ш., она се склонила, па је он из касе узео новац и један "брион" с пулта.

Разбојник је у свом трећем походу остао кратких рукава. Он је упао у продавницу "Даца и Ана", а видјевши маскираног пљачкаша са кухињским ножем, радница Маријана М. је побјегла и позвала газду Драженка З., који је пљачкаша почео да гађа чим је стигао, па је побјегао.

Радаковић је осумњичен и да је 12. маја маскиран и са ножем у рукама опљачкао маркет "Супер Корт". Одмах по уласку запријетио је радници Мајани К., те сам из касе узео 1.332 марке.

Радаковић је ухапшен 30. јуна, а против њега се води још један кривични поступак.

Осумњичен је и да је у јуну покушао изнудити 55.000 марака од власника познатог бањалучког ресторана "Мај Веј" Младена Мишковића. Оптужница за ово дјело против њега још није подигнута и води се истрага.

Према незваничним информацијама, Радаковић је телефоном позивао Мишковића и говорио му да ће га убити ако му не да новац, што је Мишковић пријавио полицији, па је осумњичени ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана